Historie

3 generaties geschiedenis

125 jaar R. Vlot & Zn Verhuizingen

Van een paard en wagen tot een wagenpark van tientallen vrachtauto’s en bestelbussen; veel is veranderd in de 125 jaar die R. Vlot & Zn Verhuizingen bestaat. Maar in al die jaren zijn de kernwaarden hetzelfde gebleven: betrouwbaar, servicegericht en altijd streven naar de hoogste kwaliteit. Deze uitgangspunten vormen nog steeds de pijlers onder het succes van R. Vlot & Zn Verhuizingen.

De basis werd aan het einde van de negentiende eeuw gelegd door Gerrit Maat uit Sliedrecht. Hij begon een bodedienst tussen zijn woonplaats en Dordrecht. In 1929 nam Rokus Vlot, boerenzoon uit Oud-Alblas, het eenmansbedrijf over. Ruim twintig jaar houdt hij de teugels letterlijk en figuurlijk in handen; ondanks de wereldwijde crisis en de Tweede Wereldoorlog kan hij het hoofd boven water houden.

Na de oorlog komt oudste zoon Govert in het familiebedrijf en wordt het vak van verhuizen opgepakt. Met succes; de activiteiten en het aantal medewerkers breiden zich gestaag verder uit. Eén van de belangrijkste ontwikkelingen is de komst van IKEA eind jaren zeventig, waarvoor Vlot Logistics het vervoer gaat verzorgen. Daarmee krijgt de distributietak een forse duw in de rug en groeit deze door de komst van vele andere klanten uit tot een belangrijk bedrijfsonderdeel.

In de jaren negentig van de vorige eeuw gaat de dagelijkse leiding over van Govert naar zijn oudste zoon, Rokus Vlot junior. Eind jaren negentig wordt het nieuwe hoofdkantoor in Sliedrecht in gebruik genomen, gevolgd door een nieuwe vestiging in Schelluinen in 2011.

Met de samenwerking met Breytner Zero Emission Transport en investeringen in vrachtwagens op waterstof pioniert R. Vlot & Zn Verhuizingen de afgelopen jaren op het gebied van duurzaam vervoer.

Veel zal ongetwijfeld nog veranderen, maar de kernwaarden van het Alblasserwaardse familiebedrijf blijven hetzelfde: betrouwbaar, servicegericht en altijd streven naar de hoogste kwaliteit. Deze uitgangspunten vormden én vormen de pijlers onder de werkwijze van R. Vlot & Zn. Verhuizingen.

Onze geschiedenis

Van een paard en wagen tot een wagenpark van tientallen vrachtauto’s en bestelbussen.

1896

Start van de bodedienst met paard en wagen

Gerrit Maat start zijn bodedienst in Sliedrecht.

1896
1929

Rokus Vlot neemt bodedienst over

Via familie komt Rokus Sr. in contact met Gerrit Maat die de teugels uit handen wil geven.

1929
1965

Overname verhuisbedrijf D.J.Goetgeluk

Voor R. Vlot & Zn Verhuizingen een forse stijging in de hoeveelheid verhuizingen, met name in Rotterdam en de omliggende plaatsen.

1965
1967

Govert Vlot neemt het bedrijf over

Rokus Sr. stapt uit vennootschap en draagt het bedrijf over aan zijn oudste zoon Govert.

1967
1979

R. Vlot & Zn Verhuizingen samenwerking met Ikea

Een spannende, maar succesvolle zet. R. Vlot & Zn Verhuizingen gaat met nieuwkomer Ikea in zee om meubels bij klanten thuis te bezorgen.

1979
1996

100 jaar R. Vlot & Zn Verhuizingen

Het bedrijf viert zijn 100-jarig bestaan. Ook neemt Rokus, de oudste zoon van Govert, na 10 jaar vennootschap, nu officieel het bedrijf over.

1996
2002

R. Vlot & Zn Verhuizingen samenwerking met Mondial Movers

Een succesvolle samenwerking door aansluiting bij het samenwerkingsverband Mondial Movers (voorheen Dutch Movers).

2002
2006

Met de aankoop van Condor Verhuis- en Transportbedrijf BV breidt R. Vlot & Zn Verhuizingen in 2006 verder uit.

Het bezegelt de bundeling van de krachten van twee familiebedrijven.
Rokus Vlot: “Juist doordat zij andere disciplines deden als museale transporten en uitzonderlijk vervoer maakte het interessant.”

2006
2015

Voorloper op het gebied van emissievrij verhuizen

De samenwerking met Breytner Zero Emission Transport is de start van inzet op emissievrije oplossingen. Met investeringen in vrachtwagens op elektriciteit en waterstof pioniert R. Vlot & Zn Verhuizingen op het gebied van duurzaam verhuizen.

2015
2021

125 jaar R. Vlot & Zn Verhuizingen

2021 is een feestjaar voor R. Vlot & Zn Verhuizingen, het 125 jarig jubileum wordt gevierd met het personeel, klanten en relaties. Een mijlpaal die is behaalt door samenwerking!

2021