Mondial Movers

Sinds 2003 is is R. Vlot en Zn. Verhuizingen aandeelhouder van Mondial Movers. Mondial Movers is een commercieel samenwerkingsverband van Erkende Verhuizers. Als “het landelijk netwerk van Erkende Verhuisbedrijven” profiteert de klant van schaalgrootte en landelijke dekking. Zowel logistiek als in expertise. Het netwerk is in 1990 opgericht door acht verhuisbedrijven. Inmiddels is het samenwerkingsverband uitgegroeid tot een succesvolle organisatie met 18 aandeelhoudende verhuisbedrijven.

Ook buiten Nederland biedt het samenwerkingsverband voordelen. Mondial Movers maakt deel uit van de European Moving Group (EMG), het europees netwerk van verhuisbedrijven. Bijna vierhonderd Europese verhuisbedrijven nemen deel aan de EMG.

Koploper MVO Nederland

Voor Mondial Movers is maatschappelijk verantwoord ondernemen het uitgangspunt in haar denk- en werkwijze. De afgelopen jaren is Mondial Movers vooruitstrevend geweest op het gebied van onder meer elektrisch verhuizen, social return on investment en duurzaamheid. Daarnaast is de eigen Foundation opgericht in de strijd tegen armoede en eenzaamheid in Nederland.
Mondial Movers is door haar inzet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen een gewaardeerd lid van het Koplopernetwerk van MVO Nederland. Dit is een netwerk waar alleen de meest ambitieuze ondernemers toe mogen treden. Daarnaast heeft de verhuisorganisatie het Keurmerk Sociale Onderneming behaald.

Mondial Movers Foundation

Als sociaal ondernemer heeft Mondial Movers in 2020 haar eigen Foundation opgericht. Het belangrijkste doel van de Mondial Movers Foundation is de bestrijding van armoede en eenzaamheid in Nederland. Dit doen we onder meer met de Speelgoededoelendoos, de Verhuisfamilie en het organiseren van activiteiten in zorginstellingen.

Speelgoedendoelendoos

De Speelgoededoelendoos is speciaal ontworpen voor de Mondial Movers Foundation. Met deze unieke verhuisdoos zamelen we speelgoed in voor kinderen die opgroeien in armoede.
Dit doen we door deze verhuisdoos mee te geven aan onze klanten: gezinnen die gaan verhuizen. Kinderen kunnen hier hun speelgoed in doen dat zij niet mee nemen naar de nieuwe woning (bijvoorbeeld omdat ze er te oud voor zijn geworden). Mondial Movers neemt de gevulde verhuisdoos weer mee en zorgt er samen met lokale goede doelen voor dat het speelgoed terecht komt bij gezinnen die het goed kunnen gebruiken.

Activiteiten zorginstelling

Een andere belangrijke pijler voor de Foundation is het bestrijden van eenzaamheid. Dit doen wij door belangeloos een activiteit te organiseren in samenwerking met Henk Vlot (gecertificeerd miMakker). Hij heeft voor ieder seizoen een interactieve voorstelling ontwikkeling, afgestemd op de doelgroep. Henk heeft jarenlang ervaring als miMakker en weet hoe hij mensen kan raken.

Heeft uw zorginstelling interesse in een bezoek van miMakker Tobi? Laat het ons weten via info@mondialmoversfoundation.nl

Verhuisfamilie

Tot slot is er de Verhuisfamilie. Met dit initiatief worden mensen ondersteund die door omstandigheden moeten verhuizen, maar zelf niet de financiële middelen en het netwerk hebben om dit te regelen.
De Verhuisfamilie wordt gevormd door de Organisatie voor Erkende Verhuizers (waar de Mondial verhuisbedrijven aangesloten zijn) en de stichting Present (een landelijke vrijwilligersorganisatie).
De vrijwilligers zorgen voor het inpakken van de inboedel en de verhuisbedrijven brengen de inventaris over. De Verhuisfamilie is er niet alleen om praktische hulp te bieden, maar vooral om iemand het gevoel te geven dat diegene er niet alleen voor staat in het leven.
Een verzoek indienen bij de Verhuisfamilie kan via het aanvraagformulier.